Kategorier
Uncategorised

Vi glæder os til Orkesterfestival i Århus

Lørdag den 13.4.2024 deltager vores elever i Orkesterfestivalen i Århus, som er Danmarks største festival for klassisk musik.
Det bliver et kæmpe stort arrangement- vi spiller kl 13.00 i Musikhuset.

Orkesterfestivalen 2024

Oplev Waldorfskolen i København  i Musikhuset Aarhus til Orkesterfestivalen 13. og 14. april 2024. Her kan du opleve 24 koncerter med musik spillet af børn og unge. Og det er helt gratis.

Orkesterfestivalen er en stor, årlig festival med orkestermusik for alle aldre arrangeret af organisationen Musik & Ungdom. Her spiller store ungdomssymfoniorkestre på op til 80 musikere såvel som harmoniorkestre, strygerensembler og kor fra musikskoler landet over – i alt deltager 24 orkestre og flere end 1.000 musikere.

Der er gratis adgang begge dage med fuld gang i den på tre scener. Om du vil overvære hele koncerter eller bare lytte i fem minutter, er helt op til dig. Som gæst kan du gå til og fra koncerterne, lige som det passer dig.

Hvert år sætter Orkesterfestivalen fokus på et af de mere sjældne instrumenter. I år er valget faldet på fagotten.

Leg og prøv dig frem i klassisk musik

I foyeren vil der være fuld knald på de musikalske aktiviteter, hvor alle kan være med: Du kan hygge, tegne og tanke op i cafeen, klæde dig ud eller prøve rigtige orkesterinstrumenter som trompeter, violiner og valdhorn ved vores legendariske instrument-skattejagt.

Festivalen er en på samme tid afslappet, ambitiøs og inspirerende platform for både de unge talentfulde musikere, der spiller i landets mange ungdomssymfoniorkestre og for musikelskende gæster fra nær og fjern.

FAKTA:

Hvor: Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus

Hvornår: Lørdag 13. april og søndag 14. april fra kl. 11.00 – 15.30

Pris: Der er fri adgang til alle koncerter begge dagen.

Mad & drikke: I foyeren vil det være muligt at købe mad og drikke.

Se programmet og følg forberedelserne:

Facebook: facebook.com/orkesterfestivalen

Instagram: @Orkesterfestivalen

Hjemmesiden: www.orkesterfestivalen.dk

Læs mere om arrangørerne på: www.musik-ungdom.dk

Kontakt: Barbora Hansen på 42442856, hvis du vil vide mere:)
Festivalleder: Maja Joss-Børch, maja@orkesterfestivalen.dk

Waldrofskolen i København  om vores eget orkester:

Musik er følelsernes sprog. Musik kan røre os og bevæge os. Musik styrker også fællesskabet, koncentrationsevnen, samt evnen til at fokusere. Sang og musik fylder meget på Waldorf Skolen i København og skolen har sit eget symfoniorkester.  Vi spiller et bredt repertoire af både klassisk og moderne musik. I år stiller vi op med elever fra 7.-9.klasse. Orkestret dirigeres af : Eva Kocenkova,  Astrid Severinsen,  Natalia  Gordeyeva, Alejandro Gispert og Illa Fransen. (www.waldorfkbh.dk)

Se programmet her